En havebænk er den hurtigste måde at højne antallet af siddepladser i haven på. Derudover er en havebænk en skulpturel flot ting at have stående i haven. De fleste havebænke er udført i nordiske træsorter, og giver derfor et godt sammenspil med haven.

Har man en flot havebænk, har man garanteret også en naturlig interesse i at have den i mange år. Med lidt vedligeholdelse kan din havebænk holde længere, end hvis du bare lader den stå til. På den måde kan du også investere i en dyrere bænk, med is maven, velvidende om, at den holder til lidt af hvert. Find alle havebænke her

 

Hold den fri for elementerne

Blottede træmøbler har det med at være uvenner med regn, sne og slud. Til dels også solen, men havebænken gør sin ret bedst i et solrigt hjørne af haven. Sørg derfor for at tage din havebænk indendørs, når efterårets vejr kommer, hvis du har mulighed for det. Vil du passe ekstra godt på din havebænk, kan du også smide et regnslag over den, når uvejret raser.

 

Plej træet

Træpleje kan købes i spandevis, og din træbænk vil elske det. Først og fremmest kan du med lidt almindeligt sæbevand rense din havebænk, så der ikke gror alger på den. For at pleje træet yderligere, kan du købe træolie. Olien skal smørres på bænken med jævne mellemrum, for at give din bænk et frisk udtryk. Hvis du køber træolie, er det vigtigt, at du køber olie, der svarer til træsorten på din bænk.

 

Mal bænken

Et andet trick du kan benytte dig af, er at male din bænk. Med en vandavisende maling, er din bænk beskyttet godt ude i haven. På den måde kan du også sætte dit personlige præg på din bænk, og altid ændre farven.